Przepis na naszą szakszukę :) 🔪

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka
  • 3 pomidory
  • Słodka i ostra papryka
  • Kumin
  • Cukier, sól, pieprz
  • Oliwa/olej do smażenia
  • Jajka

Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na gorącej oliwie. Paprykę (można obrać ze skórki) pokroić w kostkę i dodać do zeszklonej cebuli i powoli smażyć.

Do miękkich warzyw na patelni dodać obrane i posiekane pomidory, dodać przyprawy. Gotować aż do uzyskania gęstego sosu.

Łopatką rozsunąć warzywa i w to miejsce wbić jajka. Przykryć pokrywką, tak aby białka się ścięły, a żółtka pozostały płynne.Przed podaniem posypać natką kolendry.

Według nas, zdecydowanie najlepiej smakuje jedzona prosto z patelni 🙂

Życzymy smacznego!