Krem balsamiczny i co dalej

Nasze kremy balsamiczne mają niską zawartość kwasowości – do 3% z wysokim udziałem resztkowego cukru balsamicznego. intensywny smak kremu balsamicznego idealnie komponuje się z sałatkami, sosami, dressingami, deserami owocowymi , a nawet mięsami i serami.

oto kilka propozycji:

1/ krem balsamiczny klasyczny wymieszać z oliwą z trawą cytrynową lub olejem sezamowym – otrzymujemy marynatę do dań kuchni azjatyckiej

2/ zagotować krem balsamiczny z czerwonych pomarańczy z czerwonym winem – otrzymujemy pyszny sos do dziczyzny

3/ kremy balsamiczne z figą i daktylem, z czerwonych pomarańczy czy z granatem mogą zastąpić słodką polewę do deserów, ciast, lodów

4/ krem balsamiczny to pyszny dodatek do dojrzewających serów

5/ krem balsamiczny z figą i daktylem połączyć z oliwą extra virgine i dipem tajskim – otrzymujemy marynatę do kurczaka