- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka
- 3 pomidory
- Słodka i ostra papryka
- Kumin
- Cukier, sól, pieprz
- Oliwa/olej do smażenia
- Jajka
Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na gorącej oliwie. Paprykę (można obrać ze skórki) pokroić w kostkę i dodać do zeszklonej cebuli i powoli smażyć.
Do miękkich warzyw na patelni dodać obrane i posiekane pomidory, dodać przyprawy. Gotować aż do uzyskania gęstego sosu.
Łopatką rozsunąć warzywa i w to miejsce wbić jajka. Przykryć pokrywką, tak aby białka się ścięły, a żółtka pozostały płynne.Przed podaniem posypać natką kolendry.
Według nas, zdecydowanie najlepiej smakuje jedzona prosto z patelni 🙂
Życzymy smacznego!