Oliwa extra virgin, wielokrotnie nagradzana na międzynarodowych konkursach, pochodząca z rodzinnego, prowadzonego w sposób najbardziej zgodny z naturą gospodarstwa. Oliwa o fantastycznych walorach jakościowych, smakowych i zapachowych. 70-80% oliwek pozyskanych do produkcji tej oliwy jest zielonych, czyli nie do końca dojrzałych, co oznacza, że jest wyjątkowo bogata w polifenole.
Oliwa ta fantastycznie smakuje nie tylko jako dodatek do ryb, owoców morza, sałat. Jest idealna jako samodzielny i jedyny dodatek do świeżej bagietki, kiedy chce się poczuć wyjątkowy zapach i smak prawdziwej Andaluzji.
| Odmiana: | 100% Arbequina z organicznej uprawy | 
| Region: | Andaluzja | 
| Smak: | delikatna i łagodna; wyczuwalne, ale nie dominujące akcenty pikantno-pieprzno-goryczkowe. | 
| Zapach: | łagodnie owocowy, zrównoważony i harmonijny z wyczuwalnym świeżym zapachem migdałów i średnio dojrzałych owoców. | 
| Kolor: | intensywnie złota z odcieniami zieleni | 
| Idealna do: | deserów (np. plasterki pomarańczy z miodem i oliwą), sosów, ryb i owoców morza. | 
Nagrody:
2023 – Olive Japan, Tokio, Japonia, złoty medal
2022 – Olive Japan, Tokio, Japonia, złoty medal
2021 – Olive Japan, Tokio, Japonia, złoty medal
2020 – Olive Japan, Tokio, Japonia złoty medal
2019 – Olive Japan, Tokio, Japonia, srebrny medal
Zbiór 2024/2025
Spożyć do: 31/12/2026

 Oliwa Sitia 0.2 Gold 100ml
Oliwa Sitia 0.2 Gold 100ml						
 
				

 
				 
				 
				 
				 
				 
				 
				 
				 
				 
				